DUYURULAR > KEMALİST ÜNİVERSİTELİLER BİRLİĞİ KURULDU

KEMALİST ÜNİVERSİTELİLER BİRLİĞİ KURULDU!

10 Kasım 2001 tarihinde ODTÜ ADK ev sahipliğinde düzenlenen kurultay sonucu bağımsız bir Kemalist Üniversiteliler Birliği kuruldu. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin ADK'lı gençlerinin kurduğu Kemalist Üniversiteliler Birliği olarak yayınladığımız kuruluş bildirgesi ile hedef ve ilkelerimizi açıklıyoruz. Kemalist Üniversiteliler birlikteliklerini ve mücadelelerini ulusal Kemalist gençlik hareketini hiçbir siyasal partinin ya da çıkar grubunun güdümüne sokmadan, bağımsızlık ekseninden sapmadan başarı ile sürdürecektir, Kemalizm bayrağını Ulu Önder'in hedefine, O'nun ışıklı akıl ve bilim yolundan hiç ayrılmadan; dürüstlük, çalışkanlık ve mertlik erdemleri ile taşıyacağız. Cumhuriyet tarihinin kutsal aydınlanma mücadelesini önceki kuşaklarından devralan Kemalist Üniversiteliler yüksek sorumluluk bilinci içerisinde çalışacaktır.

Yaşasın Bağımsız "Kemalist Üniversiteliler Birliği" !..

Kemalist Üniversiteliler Birliği Kuruluş Bildirgesi

Mustafa Kemal'i kaynak alarak yola çıkan Kemalist Üniversiteliler Birliği , Kemalist ilke ve devrimlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim anlayışından koparılışıyla, günümüzde  yaşanan ekonomik, toplumsal, siyasal ve kültürel yozlaşma sürecine son vermek, Kemalist ideolojiyi yeniden Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet politikası haline getirmek amacıyla kurulmuştur.

Kemalist Üniversiteliler Birliği üniversitelerimizde Kemalist ideolojiyi etkinleştirmek amacıyla kurulan ADK ve ADT'lerin yatay bir örgütlenme modelidir.

Amacımız yitirilen Kemalist değerlerin yeniden kazanımına çalışmak, günümüz koşullarına uyarlamak, yaygınlaştırmak, derinleştirmek, sağlamlaştırmaktır. Bunları gerçekleştirmek için, ileride ülke yönetiminde söz sahibi olacak kadrolar yetiştirmektir.

Bir toplum mühendisliği uygulaması olan Kemalizm, eleştirel akılcı yöntemle, gelişmekte olan ülkelerin ulusal sorunlarına evrensellik iddiasındaki ideolojilerden farklı çözüm üreten üçüncü yoldur. 21. yy'da hedefimiz, şeffaf, katılımcı etkin, gerektiğinde müdahaleci ve stratejik planlamaya dayalı, teknik devlet yapısıdır.

Kemalist Üniversiteliler Birliği , Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve cumhuriyet geleneğine uygun olarak, bilimsel çözüm önerileri üretmek için birliğe üye topluluklar arasında etkileşimi ve birlikteliği sağlamayı amaçlar. Ürettiğimiz halkçı çözümleri yasal çerçevede yaptığımız eylemlerle, basın-yayın yoluyla, demokratik kitle örgütleri ve düşünceleri, birliğimizle paralel olan kurumlarla ilişkiye geçerek, kitlelere yaymayı hedefliyoruz.

Bu aydınlanma ve çağdaşlaşma projesini Türk Gençliği olarak dalga dalga yayacağız.
Yaşasın Kemalist Üniversiteliler Birliği!..

10 KASIM 2001

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ADK